Vernieuwd leerplatform

Online Cursus
Klein Vaarbewijs 1

Met de uitgebreide cursus en oefenvragen van OnlineVaarschool.nl zorg je dat je 100% klaar bent voor het CBR-Examen. Bestel de cursus voor Klein Vaarbewijs 1 en krijg direct toegang tot al het online lesmateriaal en de bijbehorende oefenvragen.

7
Cursisten gingen je voor
6.5
Cursisten gingen je voor

Altijd en overal leren

Ontdek de voordelen van onze online theoriecursus voor Klein Vaarbewijs 1 en bereid je voor op een boeiende reis door de wereld van veilig varen.

Direct toegang

Heb je de bestelling geplaatst? Dan krijg je meteen toegang om te beginnen met leren en oefenen!

Oefenvragen

Na elk hoofdstuk zijn er oefenvragen om je kennis te testen. Ontvang onmiddellijk de score en bepaal of je het hoofdstuk beheerst.

Oefenexamens

De cursus bevat twee oefenexamens om kennis te maken met de vraagstelling van het echte examen en om een beeld te krijgen van jouw kennis over het varen.

Duidelijk lesmateriaal

Geen dikke boeken met veel tekst en weinig afbeeldingen hier: onze cursus bevat essentiële onderdelen om succesvol en veilig het water op te gaan.

365 dagen toegang

Geen saaie en dure locatiecursussen: bepaal je eigen tempo. Onze cursus is 365 dagen toegankelijk, zodat je op jouw tijd kunt leren.

 

Voortgang bijhouden

Met ons gebruiksvriendelijke leerplatform weet je altijd waar je gebleven bent. Hiermee kun je overal en altijd leren, precies zoals jij wilt!

 

Vernieuwd leerplatform

Gemakkelijk leerplatform

Leren op OnlineVaarschool.nl gaat gemakkelijk en vloeiend door ons gebruiksvriendelijke leerplatform. Hier kan je gemakkelijk de status bijhouden, het curriculum doornemen en de theorie tot je nemen. Dit alles op desktop, laptop én mobiel!

4.5/5 op TrustPilot

Voordelig.

Wij zijn er trots op de meest betaalbare aanbieder te zijn in vergelijking met andere cursusaanbieders. Omdat we weten dat het varen zelf al genoeg kan kosten, geloven we in toegankelijkheid. Onze complete online theoriecursus voor het klein vaarbewijs 1 is speciaal ontworpen om kwaliteit te bieden zonder dat het een fortuin kost.

Kies voor betaalbaarheid zonder concessies te doen aan de kwaliteit van je opleiding. Bij OnlineVaarschool.nl is leren voor je vaarbewijs niet alleen een verstandige keuze, maar ook een voordelige.

Curriculum

Bij OnlineVaarschool.nl geloven we in een duidelijke en gestructureerde benadering van leren. Ons curriculum is zorgvuldig ontworpen om jou stap voor stap door de essentiële onderwerpen van het Klein Vaarbewijs 1 te leiden, waardoor je de nodige kennis opdoet voor veilig varen.

Inleiding

De inleiding geeft je informatie over de cursus, het Klein Vaarbewijs 1 en het CBR-examen. 

1. Basiskennis Scheepsvaart

Ontwikkel essentiële vaardigheden met ons eerste hoofdstuk: Basiskennis Scheepsvaart. Verdiep je in onderwerpen zoals het schip, veiligheid, motor en aandrijving, elektrotechniek, milieu, stuurinrichting en een handige checklist. Test je kennis met oefenvragen aan het einde van het hoofdstuk.

2. Voorbereidingen

Verdiep je in Hoofdstuk 2: Voorbereidingen, waar je essentiële vaardigheden ontwikkelt. Leer navigeren met waterkaarten, begrijp hoogtes en dieptes, en ontdek de basis van meteorologie. Test je kennis met oefenvragen aan het einde van het hoofdstuk.

3. Varen

Duik in Hoofdstuk 3: Varen, waar de kunst van het navigeren tot leven komt. Verken schroef- en roerwerking, het wiel-effect, manoeuvreren, aanmeren, afvaren en ankeren. Test je begrip met oefenvragen aan het einde van dit hoofdstuk.

4. Waterwegen

Ontdek Hoofdstuk 4: Waterwegen, waar je inzicht verwerft in laterale betonning, lichtkarakters, cardinale betonning en tekens langs het water. Toets je kennis aan de hand van oefenvragen aan het einde van dit hoofdstuk.

5. Bijzondere omstandigheden

Ontdek Hoofdstuk 5: Nautische Vaardigheden. Verdiep je in zuiging, schutten, man over boord, slepen en gesleept worden, aan de grond lopen, en beperkingen van andere schepen. Test je kennis met oefenvragen aan het einde van dit hoofdstuk.

6. Vaar- en voorrangsregels

Duik in Hoofdstuk 6: Vaar- en Voorrangsregels. Verdiep je in vaar- en voorrangsregels, ontdek hoe je omgaat met engtes, leer over passeren, slecht zicht en verken calamiteiten en noodtekens. Versterk je kennis met oefenvragen aan het einde van dit hoofdstuk.

7. Wetten en reglementen

Hoofdstuk 7: Wetten en Reglementen werpt licht op de juridische waterwegen. Verdiep je in de Scheepsvaart Verkeers Wet (SVW), Binnenvaartwet (BVW), Binnenvaartbesluit, Wetboek van Koophandel, Binnenvaart Politie Reglement (BPR), Rijnvaart Politie Reglement (RPR), BRP (Lichten en kentekens van schepen), geluidsseinen, en marifoon. Toets je inzicht met oefenvragen aan het einde van dit hoofdstuk.

Examenvoorbereidingen

Het laatste hoofdstuk Examenvoorbereidingen geeft je handige tips over het examen en bevat twee oefenexamens. Ieder met 40 vragen en een tijdslimiet van 60 minuten: net als het echte examen!

Klaar om kapitein te worden?

Nu al zin om te genieten op het water? Start vandaag met leren voor het Klein Vaarbewijs 1!